Actief leven met Fibromyalgie:

In december 2010 is mevr. S. van Koulil aan de Universiteit van Nijmegen gepromoveerd op een onderzoek naar de multidisciplinaire behandeling - in de vorm van cognitieve gedragstherapie en oefentherapie - van fibromyalgie. 

Zij concludeert in haar proefschrift: “Tailored cognitive behavioral therapy in fibromyalgia” (Op maat gesneden cognitieve gedragstherapie) dat de multidisciplinaire behandeling veelbelovend is om het fysieke en emotionele functioneren van patiënten met fibromyalgie op korte en langere termijn te verbeteren. “Behandelde” patiënten gaven aan dat ze minder pijn, vermoeidheid, beperkingen, angst en depressie ervoeren, dan patiënten uit de controlegroep. Ook de impact van hun fibromyalgie op het dagelijks leven verminderde vergeleken met patiënten uit de controlegroep. Deze positieve uitkomsten waren er ook 6 maanden later. Ook verbeterde hun fysieke conditie.” Wetenschappelijke onderzoeksresultaten ondersteunen dus onze eigen ervaringen met het multidisciplinair programma: “Actief leven met fibromyalgie”, welke wij nu twee keer gedraaid hebben. 

Dit programma bestaat uit 9 groepsbijeenkomsten psychologie en 24 groepsbijeenkomsten fysiotherapie. Wilt u meer informatie, bijvoorbeeld over wanneer er weer een groep start? Bel dan 0529-432130. 

Jojanneke ten Brinke is als fysiotherapeut betrokken bij dit programma en Korrie van den Ende, psycholoog van ‘In de Branding’ zorgt voor het psychologische onderdeel.

Heeft u vragen? Neem eenvoudig contact met ons op!

Contact