Flexchair

De FlexchairRompBalansTrainer is een oefenconcept waarmee de fysiotherapeut een middel in handen heeft om te bepalen hoe uw bekken en lage rug er in spiertechnisch opzicht aan toe zijn. Het gaat hier dan vooral om het coördinatievermogen, in vaktermen de “core stability”.

Als de “core stability” niet voldoende is, kan dit leiden tot rugklachten of het in stand blijven van rugklachten.

Binnen het RBT concept wordt een test afgenomen, de zogenaamde PAR test of Persoonlijke Actieve Rugpreventie test. Dit zijn een vijftal korte oefeningen en een spelvorm en duurt met de voorbereiding ongeveer 20 minuten. De patiënt neemt op de trainer plaats en ziet op een beeldscherm waar hij/zij zich bevindt met het bekken en de lage rug. De patiënt kan zijn bekken en lage rug sturen over het beeldscherm. Hoe nauwkeuriger dit gebeurd, hoe hoger de score is. De testgegevens worden berekend en middels een DataBank vrijwel direct vrijgegeven.

Aan de hand van de testgegevens kan uw oefenschema bepaald worden. Na intensief oefenen zal men merken dat de score hoger wordt en men zich dus verbeterd. Het coördinatievermogen wordt op deze manier door uw fysiotherapeut inzichtelijk en trainbaar gemaakt, iets waar u in de toekomst ook veel baat bij heeft. Hoe groter uw coördinatievermogen is, hoe minder de kans op herhaling van klachten. Natuurlijk gebruikt de fysiotherapeut voor uw training naast dit concept ook de al bestaande oefenmethoden.

De RBT is in een aantal versies ook bij u thuis inzetbaar, zelfs waarbij de fysiotherapeut op afstand met u meekijkt en advies kan geven omtrent uw vooruitgang. Er is een uitleenconcept voorhanden. Vraag naar de mogelijkheden.

Uw fysiotherapeut is de spil in het geheel en geeft met dit concept wederom uiting aan het hoge niveau waarop hij/zij werkzaam is.

Margriet Aukema, Henri Slabbekoorn en Jojanneke ten Brinke werken hiermee.

Heeft u vragen? Neem eenvoudig contact met ons op!

Contact