Claudicatio Intermittens

Deze aandoening is beter bekend onder de term ‘etalagebenen’.

Als u loopt, hebben uw beenspieren meer zuurstof nodig dan wanneer u stilstaat. De slagaders vervoeren zuurstofrijk bloed. Bij etalagebenen zijn de slagaders van het been door aderverkalking vernauwd. Hierdoor kunnen deze minder bloed aanvoeren en gaat er ook dus minder zuurstof naar de benen. Omdat de vaten zo via het bloed minder zuurstof aanvoeren terwijl de zuurstofvraag tijdens het lopen wel hoog is, ontstaat er pijn (meestal in de onderbenen). In rust neemt de pijn weer af. Hier komt de term ‘etalagebenen’ dan ook vandaan; mensen die hier last van hebben moeten even stilstaan om weer verder te kunnen, bij een etalage bijvoorbeeld.

De fysiotherapeut helpt u om uw klachten te verminderen, helpt de risico’s op verdere adervernauwing te beperken en begeleid u om op de juiste manier in beweging te blijven. Met looptraining kan de pijnvrije en maximale loopafstand verbeterd worden. Daarnaast kunnen uw coördinatie- en uithoudingsvermogen verbeteren.

Als u de oefeningen goed blijft uitvoeren, heeft u hier op lange termijn veel profijt van. Ook bij specifieke problemen zoals bijvoorbeeld traplopen, kan de fysiotherapeut u gerichte oefeningen geven.

Om de fysiotherapeutische behandeling vergoed te krijgen, dient de fysiotherapeut aangesloten te zijn bij ClaudicatioNet.

Annemiek Wilpshaar en Merle Huzen zijn gespecialiseerd in de behandeling van Claudicatio Intermittens en zijn aangesloten bij ClaudicatioNet.

Heeft u vragen? Neem eenvoudig contact met ons op!

Contact