Sportfysiotherapie

Sporten doet iedereen op zijn eigen niveau en met zijn eigen doel. Alleen of met een team, in wedstrijdverband of voor ontspanning, binnen of buiten en in allerlei variaties qua intensiteit. Dit vraagt aanpassing van het lichaam wat kan door middel van training. Wanneer er tijdens training of wedstrijd een blessure optreedt, wil je als sporten zo snel mogelijk weer op je niveau presteren. Daarin is de op sport gerichte fysiotherapeut gespecialiseerd.

De sportblessure wordt behandeld door de sport specifieke eisen van de sport te testen en meten. Hierna wordt er een trainingsprogramma opgesteld waarbij kracht, coördinatie, snelheid, lenigheid en uithoudingsvermogen centraal staan. Ook is er aandacht om de klachten in de toekomst te voorkomen middels oefeningen, tips en adviezen. 

Taping wordt ook vaak gebruikt om het aangedane gebied te ondersteunen of versterken. De laatste jaren zijn er steeds meer recreatieve sporters die niet verbonden zijn aan een club of vereniging, zonder trainer of coach kunnen er vragen zijn zoals; ben ik technisch goed bezig, waarom blijf ik op hetzelfde niveau of waarom blijf ik vermoeid na een training/wedstrijd? Voor antwoord op deze vragen kun je ook bij een sportfysiotherapeut terecht. Testen, meten en trainen zijn kernbegrippen binnen de sportfysiotherapie, wilt u weer klachtenvrij kunnen sporten? Meldt u aan bij Balans Fysiotherapie, Niels Wiersma, Roel Baud, Jurgen Hoorn en Maarten ten Brinke hebben als aandachtsgebied sport.

Heeft u vragen? Neem eenvoudig contact met ons op!

Contact